QRM productieplanning software

 

Berichten
PROPOS verwelkomt Van Loock Motoren als klant
Van Loock Motoren is de nummer 1 voor herstel en onderhoud van elektrische roterende machines. Vanuit hun state of the art bedrijfspand bedienen zij klanten binnen een straal van 500 kilometer rond Antwerpen.

Komend najaar implementeren wij PROPOS zowel op het kantoor als in de werkplaats van Van Loock Motoren. Gekoppeld aan Navision zal PROPOS de processen bij Van Loock gaan begeleiden en iedereen real time voorzien van alle relevante ..

Kooima Company, Rock Valley (Iowa, US), kiest voor PROPOS
Bijna 20 lasermachines en 12 buislasers voorzien de rest van de fabriek van aanvoer. Zelfrijdende computergestuurde AGV's bezorgen materialen bij volgende productiestappen. Met bijna 200 medewerkers staat Kooima Company 7 dagen per week klaar om haar klanten van de juiste onderdelen of complete samenstellingen te voorzien. Klanten in de agrarische industrie, vliegtuigindustrie, klanten die speciale voertuigen produceren, enzovoort. Komend najaar implementeren wij PROPOS software bij Kooima Company in de Verenigde Staten. Gekoppeld aan Epicor ERP gaat PROPOS de nodige inzichten op de werkvloer bieden, processen beter op elkaar afstemmen en doorlooptijden verkorten. Houd onze website of onze LinkedIn pagina in de gaten voor meer informatie.
 


Nooteboon Trailers te Wijchen kiest voor PROPOS
Nooteboom Trailers in Wijchen is een internationale onderneming die haar klanten integrale oplossingen biedt op het gebied van uitzonderlijk wegvervoer. Nooteboom ontwerpt en bouwt de hoogste kwaliteit trailers met een nuttig draagvermogen van 20 tot 200 ton.

Komend najaar gaat Noteboom Trailers een deel van hun productieproces optimaliseren met PROPOS software. Bij Nooteboom Trailers wordt PROPOS gekoppeld aan Microsoft Navision.
 

Pattyn Packing Lines en PMC kiezen voor PROPOS
Specialisten in het ontwerpen en produceren van verpakkingslijnen Pattyn Packing Lines en zusterbedrijf PMC gevestigd te Brugge kiezen voor PROPOS. De productieplanning en werkvloeraansturing van beide bedrijven zal naar verwachting dit najaar door onze software worden ondersteund.

Bij Pattyn Packing Lines zal PROPOS worden gekoppeld aan Ridder IQ. Bij PMC zal PROPOS worden gekoppeld aan CIM2000.
 

PROPOS volledig in het Engels beschikbaar
PROPOS software is per juni 2018 volledig in het Engels beschikbaar.
 

Quaegebeur Machinebouw kiest voor PROPOS
PROPOS verwelkomt Quaegebeur Machinebouw uit Izegem (BE) als klant. Quaegebeur Machinebouw is gespecialiseerd in de toelevering van draai- en freeswerk en gelaste onderdelen volgens klantspecificatie. Daarnaast vindt u bij Quaegebeur alles onder ÚÚn dak voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van uw (speciaal)machine.

Om de productieplanning en aansturing van de werkvloer te vergemakkelijken en beter overdraagbaar te maken, heeft Quaegebeur Machinebouw gekozen voor PROPOS software. Ook hier gaan wij de komende weken ons best doen om een geslaagde implementatie te realiseren.

Binnenkort meer over deze implementatie.
 

19 & 20 juni QRM World Conference 2018, PROPOS sponsort
Deze zomer vindt het grootste QRM evenement van dit jaar, de QRM World Conference 2018, plaats in Eindhoven. PROPOS is sponsor van deze must voor (toekomstige) QRM-bedrijven vol interessante masterclasses, case studies, simulation games, netwerkmogelijkheden en workshops, waaronder van QRM-grondlegger Rajan Suri.

Registreer op de website van het QRM instituut.
 

System Flex Dongen kiest voor PROPOS
Ook System Flex in Dongen kiest PROPOS software voor productieplanning en werkvloeraansturing. Vanuit Exact Online zullen productieorders worden ingelezen en PROPOS zal het productieproces begeleiden en optimaliseren. Daarbij zal veel tijd worden bespaard bij het plannen en de dagelijkse aansturing van de werkvloer. Daarnaast zal PROPOS actief helpen doorlooptijden te verkorten. Ook bij dit project werken we samen met Auxil, Exact Online specialist te Berkel en Rodenrijs.

Lees bij onze referenties een uitgebreid interview met System Flex.
 

Fullwood Packo kiest voor PROPOS
Fullwood Packo uit Zedelgem kiest voor PROPOS. De komende tijd gaan we daar aan de slag met het maken van de indeling van de productiecellen, het koppelen van  PROPOS aan Microsoft Axapta en het opleiden en trainen van mensen in het werken met PROPOS. Ook hier gaan we weer voor het beste resultaat.


 

PROPOS live bij Garsy
Vandaag zijn we met PROPOS live gegaan bij Garsy. De afgelopen periode is de koppeling tussen Exact Online en PROPOS gerealiseerd. Bewerkingsplannen zijn in Exact ingevoerd en productieorders aangemaakt. Garsy heeft haar productie-omgeving flink onderhanden genomen. Er zijn visuele markeringen aangebracht om de PROPOS implementatie extra kracht bij te zetten. Het is nu goed te zien waar welke productiecel is en wat de buffervakken zijn. Chapeau! We hebben opleidingen en trainingen verzorgd, PROPOS ge´nstalleerd in de cloud-omgeving, PROPOS geconfigureerd en getest. En dat dus allemaal met succes: vanaf nu begeleidt ook PROPOS dit productieproces.

Naast Garsy en PROPOS zijn ook twee andere bedrijven bij deze implementatie betrokken geweest. Wij bedanken ERS ICT uit Doetinchem voor het leveren en installeren van de cloudomgeving voor PROPOS. Daarnaast heeft Auxil uit Berkel en Rodenrijs een mooie prestatie geleverd door de koppeling met Exact Online te realiseren en de mensen bij Garsy op te leiden in het gebruik van de productiemodule van Exact Online.


PROPOS live bij Metaglas
Eind 2017 is PROPOS live gegaan bij Metaglas in Tiel. De koppeling met Navision is gereed, PROPOS is geconfigureerd en getest, de schermen op de werkvloer zijn gemonteerd, de medewerkers hebben opleiding en training gehad en werken nu volop met de PROPOS schermen.

Vanaf nu kan Metaglas real time de situatie op de werkvloer volgen. Knelpunten zijn direct zichtbaar en kunnen vroegtijdig worden aangepakt. Productiemedewerkers zijn altijd met de juiste order bezig, ook in situaties waarbij telkens veranderingen optreden die gevolgen hebben voor de planning.


PROPOS verwelkomt Garsy nv als klant
PROPOS software verwelkomt Garsy nv uit Malle (BE) als klant. Dit najaar gaan we daar een groot succes van maken.


Lees hier het interview met Garsy (PDF bestand).


PROPOS verwelkomt Metaglas als klant
PROPOS software verwelkomt Metaglas uit Tiel als klant.

Lees er meer over bij onze referenties.


PROPOS-points: robuust en flexibel
Met het door PROPOS zelf ontwikkelde PROPOS-point is het implementeren van PROPOS in uw bedrijf nog gemakkelijker geworden en nog flexibeler! De robuuste PROPOS zuil kan tegen een stootje en misstaat niet op de werkvloer of op kantoor. Waar nodig kan het PROPOS-point worden uitgebreid met uitneembaar plateau voor toetsenbord en muis.


Snel stappen maken met PROPOS
Veel bedrijven denken dat ze eerst met allerlei QRM/Lean consultants aan de slag moeten om orde in de chaos te scheppen voordat ze de stap naar PROPOS kunnen maken. Dat zijn vaak lange trajecten waar veel tijd en geld in gaat zitten, en die  helemaal niet nodig zijn. Je kunt meteen al PROPOS introduceren in je bedrijf en direct inzicht krijgen in het onderhanden werk en de knelpunten. Je begint direct met besparen en signaleert de verbetermogelijkheden die anders pas veel later aan het licht zouden komen.

Eigenlijk heel simpel dus, en helemaal niet zoĺn ingewikkeld traject. Zie het zo, als bedrijf ga je ook niet eerst nog een tijd je boekhouding op papier zitten doen, of je tekenaars op een tekentafel laten tekenen voor ze met de computer aan de slag gaan. Ze gaan meteen van start met het ERP-systeem of 3D-CAD-systemen. Zo werkt het ook met PROPOS. Snel stappen maken, zonder lang voortraject.


 

Binnenkort beschikbaar: PROPOS aansluiten op elk ander systeem
Straks kan je elke gewenste functionaliteit integreren in PROPOS, zodat het precies aansluit op je andere processen en software. Denk bijvoorbeeld aan kwaliteitmetingen op productorders, het bijhouden van materiaalverbruik, het automatisch printen van etiketten, het maken van pakbonnen, enzovoort. Software op maat dus, maar dan ge´ntegreerd in PROPOS. Zo kun je elke denkbare toepassing in het productieproces met PROPOS ondersteunen.

Tijdens het in bewerking nemen of gereedmelden van productorders kan PROPOS controleren of een maatwerkmodule moet worden geopend. Daarbij geeft PROPOS al specifieke informatie mee zodat de maatwerkmodule precies toegespitst is op die productorder. Ook kan de maatwerkmodule aan PROPOS laten weten of aan alle voorwaarden is voldaan om de order ook daadwerkelijk in productie te mogen nemen of gereed te mogen melden.

Met deze nieuwe functionaliteit kan je PROPOS koppelen aan elke ander denkbare softwareoplossing in je bedrijf. Hierdoor ontstaat een nog beter ge´ntegreerde situatie, op weg naar de volledige Smart Factory!


 

Simulator module beschikbaar: snel weten of de order past
Wist je dat je met de nieuwste versie van PROPOS gemakkelijk vooraf kunt zien of een order wel of niet in de planning past? We hebben de laatste maanden hard gewerkt aan deze nieuwe functionaliteit, zodat je vooraf kunt zien hoe een productieorder in PROPOS zal worden ingepland en of er voldoende capaciteit is. De simulator geeft daarbij zelf al mogelijke problemen aan. Zo voorkom je dat je in de problemen komt en behoud je tevreden klanten.


 

PROPOS start implementatie met Digital POLCA
PROPOS start met een nieuwe implementatie bij een toonaangevend metaalbedrijf in de regio Utrecht. Bij dit bedrijf koppelen we PROPOS aan Ridder ERP. Om de doorstroom van orders te optimaliseren gaan we onze Digital POLCA module toepassen.
 

PROPOS start implementatie bij een meubelfabriek in Oost-Nederland
Bij een meubelfabriek in Oost-Nederland zijn wij onlangs gestart met de implementatie van PROPOS. Samen met de medewerkers van dit bedrijf gaan wij er een groot succes van maken!


PROPOS ontwikkelt SAP koppeling
Voor een Zwitserse klant heeft PROPOS een koppeling met SAP ontwikkeld. Werkt u ook met SAP en heeft uw bedrijf moeite om grip op productieplanning te krijgen of om doorlooptijden te verkorten? Neem dan gerust contact met ons op.


 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Direct contact met ons?

Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw naam:
Bedrijfsnaam:
E-mail:
Vraag:
 

 

 
 
 
(c) 2012  PROPOS software   |   PROPOS software   |   Voltastraat 84   |   7006 RW   |   Doetinchem   |   (+31) (0) 850 479 865   |   info@propos-software.nl